Noordenweg, het vergeten straatje

2018-06-06 11.32.17_Klein.jpg
 
 

Beste mensen van de gemeente.

Ik woon hier al 15 jaar in de straat en het lijkt me nu echt tijd voor een grote schoonmaak in dit straatje. Ik heb echt het gevoel dat we hier een "vergeten straatje" hebben.

Alles wat mens en natuur hier laat vallen, blijft lang liggen. Takken, blad, ruis, onkruid, afval, van alles. De stoep is oud en lelijk en ligt niet meer prettig. Zelf ga ik regelmatig met een zak de straat door en ik haal dan met gemak een halve vuilniszak met afval. Dat kan ik echter niet de hele tijd doen en dat zou ook niet hoeven. Ook komen ern altijd een zooi van die schijtmeeuwen en duiven op af. De autohandelaar op de hoek is zelf de hele herfst bezig met een bladblazer. Onkruid neemt ondertussen de straat en stoep over en belemmeren ook de putten. Al zolang ik me kan herinneren staan er twee aanhangwagens in de straat. Mij maakt me dat persoonlijk niets uit, maar het onkruid wat zich er omheen vormt is gewoon niet meer te harden.

Ook de put achter de flat geeft al jaren een rioolucht van een jewelste (hier even geen foto van, maar je zou eens moeten ruiken).

Is deze zijstraat van de Noordenweg nu in een onderhoudsplan gepland? Zo nee, waarom niet? Is dat wel eens gebeurd? Wanneer was dat wat is er toen precies gedaan?

Is het mogelijk om een "Plan Noordenweg schoon" op poten te zetten? Ik bedoel daarmee niet een prikteam de straat in, maar een dag alle auto's er uit, bezemwagen er door, onkruidteam naar binnen, controle op de aanhangers en andere voertuigen. Maar bij voorkeur de hele straat en stoep er uit zodat het er weer fatsoenlijk en veilig bij ligt. Wellicht geeft dat gelijk de gelegenheid om glasvezel te leggen (als dat er nog niet is, weet ik zelf niet, zelf niet echt nodig op dit moment)

Kortom: graag wil ik dat er eindelijk eens iets groots gebeurt qua onderhoud en schoonmaak. Recentelijk is er een Tegelhal en een nieuw autobedrijf gevestigd ("Cheap") die de gevel zo lelijk hebben aangeplakt dat -met de huidige staat van de straat er bij- het hier inmiddels meer op een achterbuurt uit Rijnhaven begint te lijken dan een nette Ridderkerkwaardige straat.

We doen als bewoners al zoveel om de flat op order te houden en het met elkaar goed te hebben, maar van "buitenaf" blijft het achter.

Zie ook slideshow met foto's hieronder.